بحوث حول الامامة فی معنی الامام والوالی
تقریرلابحاث: العلامه الشیخ محمد رضا الجعفری (قدس سره)
به کوشش: سید حسین حائری
روشنای مهر، تهران، ۱۳۸۷ش.
تعداد صفحات:116
چکیده:
مباحث علامه شیخ محمد رضا جعفری در مورد بحث امامت در معنای کلمه «امام» و «ولی» و معانی که بر این دو کلمه می باشد و همچنین مصادیقی که برای آنها وجود دارد.
تصحیح الاعتقاد
ویراستاری و مقدمه :محمد رضا جعفری (قدس سره)
موسسه فرهنگ جعفری، قم، ۱۳۸۷ش
تعداد صفحات:256
نوع جلد: شومیز
چکیده:
مقدمه ای بر کتاب تصحیح الاعتقاد شیخ مفید که توسط آیت الله شیخ محمد رضا جعفری نوشته شده است و در آن مقدمه مقایسه دو مدرسه حدیثی و کلامی امامیه تبیین شده است.
حدیث المنزلة
تقریرلابحاث: العلامه الشیخ محمد رضا الجعفری (قدس سره)
به کوشش: حسن حائری
چاپ اول، نشر تک، قم، ۱۴۳۲ق. برابر ۱۳۸۹ش.
تعداد صفحات:176
نوع جلد: شومیز
چکیده:
مباحث حضرت آیت الله شیخ محمد رضا جعفری با موضوع امامت می باشد که در مورد «حدیث منزلت» و اثبات جعل تشریعی و حکم الهی بر امامت امیرالمومنین علی علیه السلام بیان شده است.
احداث مرض النبی صلی الله علیه و آله و سلم
تقریرلابحاث: العلامه الشیخ محمد رضا الجعفری (قدس سره)
به کوشش: علی قمی
چاپ اول، نشر تک، تهران، ۱۳۸۹ش.
تعداد صفحات:328
نوع جلد: شومیز
چکیده:
مباحث علامه شیخ محمد رضا جعفری در مورد وقایع تاریخی قبل از رحلت پیامبر گرامی اسلام است که به مهم ترین این وقایع در سه فصل جداگانه با نامه ، صلاة ابی بکر، حدیث کتف و دوات، و وقایع مربوط به جیش اسامه اشاره شده است.
ترجمه الامام الحسن بن علی من تاریخ مدینه دمشق
تصحیح و استدراک العلامة آیه الله الشیخ محمدرضا الجعفری (قدس سره)
اعداد : السید نصر الله الموسوی
تک، تهران، 1437 ق.
تعداد صفحات: 678
نوع جلد: گالینگور
چکیده:
در این کتاب، مجموعه روایاتی که ابن عساکر در شرح حال، فضایل، زندگی نامه، علت و تاریخ شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام در کتاب «تاریخ مدینة دمشق» نقل کرده، توسط مرحوم علامه محمد رضا جعفری مورد پژوهش قرار گرفته و به لحاظ سندی و متنی تصحیح شده و ذیل هر موضوع روایاتی به عنوان «مستدرک» به آن اضافه و ملحق گردیده است.
از ویژگی های مهم این کتاب می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
مقابله ی روایات متن اصلی با سه نسخه که عبارتند از:
الف) تصویر نسخه خطی «تاریخ مدینة دمشق» موجود در کتابخانه امیرالمومنین علیه السلام نجف اشرف
ب) «تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق علی شیری
ج) «ترجمة الامام الحسن علیه السلام من تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق شیخ محمد باقر محمودی
اضافه و ملحق کردن روایاتی به عنوان «مستدرک» در ذیل هر موضوع
عنوان بندی اجمالی و تفصیلی روایات به تناسب هر موضوع
شماره گذاری روایات متن اصلی و مستدرک
ترجمه الامام الحسین بن علی من تاریخ مدینه دمشق
تصحیح و استدراک العلامة آیه الله الشیخ محمدرضا الجعفری (قدس سره)
اعداد : السید نصر الله الموسوی
تک، تهران، 1437 ق.
تعداد صفحات: 640
نوع جلد: گالینگور
چکیده
در این کتاب، مجموعه روایاتی که ابن عساکر در شرح حال، فضایل، زندگی نامه، خصایص و تاریخ شهادت امام حسین علیه السلام در کتاب «تاریخ مدینة دمشق» نقل کرده، توسط مرحوم علامه محمد رضا جعفری مورد پژوهش قرار گرفته و به لحاظ سندی و متنی تصحیح شده و ذیل هر موضوع روایاتی به عنوان «مستدرک» به آن اضافه و ملحق گردیده است.
از ویژگی های مهم این کتاب می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
مقابله ی روایات متن اصلی با سه نسخه که عبارتند از:
الف) تصویر نسخه خطی «تاریخ مدینة دمشق» موجود در کتابخانه امیرالمومنین علیه السلام نجف اشرف
ب) «تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق علی شیری
ج) «ترجمة الامام الحسین علیه السلام من تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق شیخ محمد باقر محمودی
اضافه و ملحق کردن روایاتی به عنوان «مستدرک» در ذیل هر موضوع
عنوان بندی اجمالی و تفصیلی روایات به تناسب هر موضوع
شماره گذاری روایات متن اصلی و مستدرک
طقوس الشیعة الدینیة
العلامة شیخ محمدرضا الجعفری (قدس سره)
تحقیق و اخراج: الشیخ حسین المحمدی
تک، تهران، 1437 ق.
تعداد صفحات: 208
نوع جلد: شومیز
چکیده:
مجموعة أحداث تحكي عن طقوس الشيعة الدينية، التي أهمها تعظيم عاشوراء و يوم غدير خم، ما كانت الشيعة ملتزمة بهما و بغيرهما، التي جعلت الشيعة تدفع الثمن الغالي لإبقائها وعدم السماح لحذفها او نسيانها في المجتمع من قبل الأعداء. وغير خفي أن الفترة الزمنية التي أختارها العلامة الشیخ محمد رضا الجعفري(رحمة الله) ظرفاً لهذه الاحداث لها دور كبير في دفع كثير من الشبهات المطروحة حول الطقوس و المراسيم التي يقيمها الشيعة و تتحمل محنتها و عواقبها في زماننا هذا.
این مجموعه، بیانگر برپایی آیین های شیعی ـ دینی در بازه زمانی خاصی می باشد. این حوادث نشانگر پایداری شیعه در برگزاری این آیین ها با پرداخت هزینه های گزاف، به جهت حفظ، نگهداری و ایستادگی در مقابل دشمن برای حذف و نابودی آنها میباشد. اختیار این بازه زمانی ـ از غیبت صغری تا انتهای خلافت عباسی ـ به جهت اثبات قدمت تاریخی این آیین ها و نقش حیاتی در دفع شبهات مطرح شده راجع به ساختگی بودن این گونه مراسم توسط حکومت های شیعی متأخر مانند صفویه دارد.
ترجمة أبي حنیفة
از سلسه مخطوطات علامه شیخ محمد رضا جعفری (قدس سره)
سال نشر: 1395
تعداد صفحه: 368
زبان: عربی
چکیده:
هذا الكتاب هو مجموعة نصوص من 56 مصدر من مصادر العامة المعتبرة في خصوص إمام الحنفيّة ـ النعمان بن ثابت المشهور بأبي حنيفة ـ التي اختارها المؤلف العلامة الشيخ محمد رضا الجعفريG وقام بترتیبها وتبويبها وفَهرستها.
از مجموعه مخطوطات علامه محمد رضا جعفریw کتاب «شرح حال أبوحنیفه» ـ نعمان بن ثابت امام مذهب حنفی ـ می باشد؛ ایشان بعد از مطالعه وبررسی 56 مصدر مهم ومعتبر اهل سنت این مطالب را در خصوص شخصیت ابوحنیفه جمع آوری و تبويب کرده و فهرستی اجمالی از مطالب ذکر کرده اند. از جمله مواردى كه علامه جعفریw در خصوص شخصيت ابوحنیفه ذکر می کنند عبارت اند از؛ یادگیری فقه توسط وی برای کسب شهرت اجتماعی و ذم وی توسط بزرگان اهل سنت و ...
غزوه احد در پرتو قرآن کریم
علامه شیخ محمد رضا جعفری (قدس سره)
تدوین: حسن جهاندیده
مهر، تهران، 1395.
تعداد صفحات: 228
از سلسله درس گفتارهای علامه شیخ محمد رضا جعفری
چکیده:
رویداد بزرگ اسلام را که به مرور زمان در لابه لای صفحات تاریخ مدفون شده و یا مورد تحریف و تنقیص سیره قرار گرفته است، آشکار کند.
از دیدگاه ایشان جنگ احد نه تنها یک انتقام ساده از شکست بدر، بلکه نقشه ای از پیش طراحی شده توسط منافقان مدینه با همدستی مشرکان مکه به منظور حذف شخص رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم از معادلات و مناسبات جامعه بود.
در این کتاب، مبنای اصلی آیت الله شیخ محمد رضا جعفری آیات ۱۲۱ تا ۱۸۰ سوره آل عمران و ۸۸ تا ۹۰ سوره نساء است. او بازنگری انتقادی منابع سیره را در پرتو این آیات محکم پی میگیرد، کتاب دارای پنج فصل می باشد : فصل اول . بازخوانی حوادث پیش از جنگ، فصل دوم. بازخوانی حوادث جنگ ، فصل سوم . بازخوانی حوادث پس از جنگ، فصل چهارم. ظهور چهره نفاق در احد و فصل پنجم . نگاهی به آیات پایانی سوره آل عمران ؛ همین عناوین نشان میدهد که هر گونه قضاوت در مورد کارزار احد بدون رجوع به قرآن کریم، ناتمام است.
به واقع مرحوم جعفری در این کار – که با پختگی و حوصله تمام به سامان رسانده – چهره منافقان را در احد نمایانده است، چهرهای که در احد چندان برای همه نمایان نبود، اما در تبوک نمایانتر شد و در سقیفه بسیار بارز به میدان آمد.
غزوة احد فی ضوء القرآن الکریم
تقریرا لابحاث العلامة آیه الله الشیخ محمدرضا الجعفری (قدس سره)
تعریب: العلامه السید محمد شعاع فاخر
تک، تهران، 1437 ق.
تعداد صفحات: 238
نوع جلد: شومیز
چکیده:
اثر فوق ترجمه عربی کتاب «غزوة احد در پرتو قرآن کریم» می باشد که توسط العلامة السید محمد شعاع فاخر انجام شده است.
غزوه تبوک در پرتو قرآن کریم
آیت الله علامه شیخ محمد رضا جعفری (قدس سره)
روشنای مهر، تهران، 1395ش.
تعداد صفحات:260
نوع جلد: شومیز
چکیده:
بررسی وقایع تاریخی صدر اسلام خصوصا غزوه تبوک، مبنای کتاب حاضر است. غزوه «تبوک» از غزواتي است که به لحاظ مقارنت با رحلت پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و تناظر با سوره «برائت» از اهميت ويژهاي برخوردار است. بررسي جنگ تبوک که در سال نهم هجري به وقوع پيوست، نشان ميدهد که اکثريت مردم دچار نفاق اعتقادي بودند. شواهدي که از متون روايي اهل سنت در خلال مباحث، مطرح خواهد شد، گوياي اين واقعيت است که باور اکثريت صحابه رسولالله صلی الله علیه و آله و سلم به آن حضرت بر پايه ايمان مستحکمي استوار نبود.
غزوة تبوک فی ضوء القرآن الکریم
تقریرا لابحاث العلامة الشیخ محمد رضا الجعفری (قدس سره)
تعریب: الاستاذ کاظم الخاقانی
تک، تهران، 1395ش.
تعداد صفحات:264
نوع جلد: شومیز
چکیده:
اثر فوق ترجمه عربی کتاب «غزوه تبوک در پرتو قرآن کریم» می باشد که توسط استاد کاظم خاقانی انجام شده است.
تعلیقات کافی؛ پی نوشت هایی بر کتاب الحجة اصول کافی
آیت الله علامه شیخ محمد رضا جعفری (قدس سره)
تک، تهران، 1395ش
تعداد صفحات:368
نوع جلد: شومیز
چکیده:
کتاب حاضر برگردان فارسی تعلیقهها و پینوشتهای مرحوم علامه آیت الله شیخ محمد رضا جعفری بر ترجمه انگلیسی کتاب کافی میباشد. ایشان با رویکرد آموزه های کلامی ـ امامتی بر کتاب الحجة اصول کافی و با استفاده از دانش وافر خود در علوم مختلف اسلامی به ایراد توضیحاتی ذیل احادیث این باب به ویژه در برخی مباحث که موجب اتهامات فراوان به مذهب تشیع شده است، پرداخته و به صورت بسیار محققانه به ردّ آن اتهامات همت گماشته است. وی با استفاده از ذکر وضعیت اجتماعی و اعتقادی جامعه اسلامی در زمان اهل بیت:، خوانندهی کتاب را به خوبی با فضای دوران زندگانی اهل بیت: آشنا نموده و به این ترتیب درک بسیاری از احادیث برای مخاطب آسان تر شده است.
آیین های دینی – شیعی؛ بین سالهای 313 تا 615 هـ
علامه شیخ محمد رضا جعفری (قدس سره)
ترجمه: حسین محمدی
نشر تک، تهران، 1397
تعداد صفحه: 256
زبان: فارسی
چکیده:
کتاب حاضر ترجمه کتاب «طقوس الشیعة الدینیة» مرحوم شیخ محمد رضا جعفری1 می باشد؛ این مجموعه، بیانگر برپایی آیین های شیعی ـ دینی در بازه زمانی خاصی می باشد. این حوادث نشانگر پایداری شیعه در برگزاری این آیین ها با پرداخت هزینه های گزاف، به جهت حفظ، نگهداری و ایستادگی در مقابل دشمن برای حذف و نابودی آنها میباشد. اختیار این بازه زمانی ـ از غیبت صغری تا انتهای خلافت عباسی ـ به جهت اثبات قدمت تاریخی این آیین ها و نقش حیاتی در دفع شبهات مطرح شده راجع به ساختگی بودن این گونه مراسم توسط حکومت های شیعی متأخر مانند صفویه دارد.
نام اثر: المصحف العثماني و قرائات الصحابة
از سلسه مخطوطات علامه جعفری
تدوین: نصراله موسوی منش
کتاب مسند احمد بن حنبل، یکی از معتبرین کتابهای حدیثی اهل سنت می باشد.
علامه شیخ محمد رضا جعفری، با نظر به همین دیدگاه، به انتخاب و تبویب احادیثی از این کتاب، که در راستای حقانیت مکتب حقه تشیع می باشد، پرداخته است.
برای تهیه کتابهای فوق ، لطفا باشماره تلفن 02532917611 بخش تدوین نشر آثار تماس بگیرید تا در اسرع وقت از طریق پست برای شما ارسال شود