کتاب ترجمة ابی حنیفه از آثار علامه شیخ محمد رضا جعفری رحمه الله به زیور طبع آراسته گردید.

کتاب طقوس الشیعة الدینیة از جمله مخطوطات علامه شیخ محمد رضا جعفری است که با تحقیق حجت الاسلام حسین محمدی و به همت گروه تدوین نشر آثار علامه شیخ محمد رضا جعفری به زیور طبع آراسته گردید.

"جرح و تعديل راويان حديث از ديدگاه اهل سنت" مجموعه ای از آثار مكتوب مرحوم آيت الله علامه شیخ محمد رضا جعفری( رحمه الله عليه) می باشد که به همت مركز تدوين آثار علامه جعفري تنظیم و مستند سازی می شود.

گزارشی از مراحل مختلف تحقيق، تدوین و استخراج این اثر در ذیل قابل مشاهده است.

 


در صورت عدم مشاهده فایل اینجا را کلیک نمایید

عالم و حافظ بزرگ ابن عساکر در کتاب تاریخ مدینه دمشق، به شرح حال شخصیاتی که به گونه ای با شهر دمشق در ارتباط بوده ، پرداخته است و لذا اخبار و روایات بسیاری در شرح حال امام حسن مجتبی و امام حسین  علیهما السلام را بدین جهت مورد توجه قرار داده است.

در این دو جلد ، مجموعه روایاتی که ابن عساکر در شرح حال، فضایل، زندگی نامه، خصایص و تاریخ شهادت حسنین علیهما السلام در کتاب «تاریخ مدینة دمشق» نقل کرده، توسط مرحوم علامه محمد رضا جعفری مورد پژوهش قرار گرفته و به لحاظ سندی و متنی تصحیح شده و ذیل هر موضوع روایاتی به عنوان «مستدرک» به آن اضافه و ملحق گردیده است.

از ویژگی های مهم این کتب می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. مقابله ی روایات متن اصلی با سه نسخه که عبارتند از:

الف) تصویر نسخه خطی «تاریخ مدینة دمشق» موجود در کتابخانه امیرالمومنین علیه السلام نجف اشرف

ب) «تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق علی شیری

ج) «ترجمة الامام الحسن علیه السلام من تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق شیخ محمد باقر محمودی

د) «ترجمة الامام الحسین علیه السلام من تاریخ مدینة دمشق» به تحقیق شیخ محمد باقر محمودی

  1. اضافه و ملحق کردن روایاتی به عنوان «مستدرک» در ذیل هر موضوع
  2. عنوان بندی اجمالی و تفصیلی روایات به تناسب هر موضوع
  3. شماره گذاری روایات متن اصلی و مستدرک

این دو جلد کتاب به همت دفتر حفظ، تدوین و نشر آثار علامه شیخ محمد رضا جعفری و  توسط حجت الاسلام سید نصرالله موسوی منش جمع آوری و تنظیم شده  و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

 

 

 

«بحوث حول الامامة» سلسلة محاضرات القاها العلامة آیة الله الشیخ محمد رضا الجعفری تناول فیها مبحث الامامة الذی یعتبر من البحوث المعقّدة و