اهم فعالیت های آموزشی در نیمه اول سال تحصیلی 96-97
بنیاد فرهنگ جعفری در راستای هدف کلان خود که همان «تربیت پژوهشگر» است اقدام به برگزاری دوره های آموزشی نموده است. تا کنون پنج دوره برگزار شده و هم اکنون دوره ششم در حال برگزاری می باشد. دوره های آموزشی در سطح عمومی و در شش ترم متوالی (سه سال) اقدام به جذب دانش پژوه از بین دانشجویان و طلاب متقاضی می نماید. سطح ورودی طلاب متقاضی باید بالاتر از پایه هفت باشد و متقاضیان پس از امتحان ورودی و مصاحبه علمی پذیرش و ثبت نام به عمل می آید.
وضعیت دانش آموختگان و فارغ التحصیلان:
این بنیاد تا کنون 5 دوره آموزشی برگزار کرده است و در مجموع 95 نفر با احتساب دوره پنجم فارغ التحصیل شده اند.
در آغاز دوره ششم، با تغییر معاون آموزشی، زیر نظر مدیر محترم بنیاد فرهنگ جعفری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن حائری، نظام آموزشی تغییر بسیاری کرد. سعی بر این شد که مقدمات تدوین یک نظام نامه کامل و جامع آموزشی فراهم شده و آسیب ها و نواقص حتی الامکان برطرف شود.
خصوصیات برنامه آموزشی فعلی که در حال اجراست – و البته هنوز در حال تکمیل است – به شرح زیر است:
- قرار دادن تدریس تئوری روش تحقیق در برنامه آموزشی
- اضافه شدن مطالعات حدیثی منظم مثل کتاب الحجه کافی
- 12 واحد پژوهش کاربردی که به امر آموزش علمی پژوهش و تحقیق می پردازد
درسهای این دوره سه ساله متشکل از رجال و علوم حدیث، تاریخ کلام، روش تحقیق، تاریخ تحلیلی اسلام، معارف قرآنی، امامت کلامی، امامت روایی (تبیینی) و الامامه الهیه می باشد. |
دوره ششم دانش پژوهان هم اکنون در ترم سوم سال تحصیلی 96-97 با حدود 34 نفر در حال برگزاری است. درسهای این دوره سه ساله متشکل از رجال و علوم حدیث، تاریخ کلام، روش تحقیق، تاریخ تحلیلی اسلام، معارف قرآنی، امامت کلامی، امامت روایی (تبیینی) و الامامه الهیه می باشد.
در درس رجال و علوم حدیث با نظرات متقدمین و متأخرین رجال اندیشان شیعی و سنی آشنا شده و توانایی تبیین رجالی پیدا می کنند.
با شرکت در درسهای تاریخ کلام (با توجه به اینکه بسیاری از نظرات استاد فقید مرحوم علامه جعفری نیز تاریخ کلامی بوده است) با منابع این رشته تخصصی و تاریخ کلام شیعه و سنی آشنا شده و راه برای پیشرفت های آتی فراهم می شود.
درسهای تاریخ اسلام با بررسی های تحلیلی تاریخی با توجه به روش استاد فقید مرحوم علامه جعفری نگرش اندیشمندانه به تاریخ پژوهان اعطا می کند.
معارف قرآنی با ارائه درسهای استاد فقید مرحوم محمد رضا فریدونی توسط شاگردان فرهیخته ایشان توانایی مناظرات علمی با وهابی اندیشان هم عصر را افزون می نماید.
امامت کلامی به بررسی امامت با گرایش سنتی کلامی می پردازد و در این عرصه نیز وامدار استاد فقید مرحوم علامه جعفری نیز می باشیم.
در بررسی های امامت روایی (تبیینی) با بررسی های روایات امامتی نگاهی نو به احادیث عرضه خواهد شد.
در امامت الهیه نیز نظرات اندیشمند معاصر آیت الله سند بحرانی در بحث امامت بررسی و ارائه می شود.
از آنجا که هدف اصلی بنیاد، تربیت پژوهشگر می باشد، معاونت آموزش بنیاد با برگزاری و ارائه درسهای منظم و متقن روش تحقیق و پژوهش کاربردی سعی در اتیان این هدف دارد.
معاونت آموزش اساتید این مجموعه از اساتید باسابقه حوزه و دانشگاه بوده که سابقه همکاری طولانی با این مرکز را دارند. از جمله این اساتید می توان به نام های حجت الاسلام دکتر سید حسن طالقانی، دکتر علیرضا هزار، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی اسکندری، استاد حاج محمدرضا فریدونی، استاد افراخته، دکتر محمد عینی زاده، حجت الاسلام و المسلمین سید رضا هاشمی، حجت الاسلام دکتر اکبر اقوام کرباسی، دکتر علیرضا فرج پور، استاد سید علیرضا حسینی شیرازی، حجت الاسلام حامد فرج پور،حجت الاسلام احمد سهلی، حجت الاسلام سید علی روحانی، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حائری قزوینی، حجت الاسلام دکتر سید حسن حائری، حجت الاسلام دکتر سید محمد طباطبایی و حجت الاسلام دکتر سید محسن موسوی اشاره کرد. البته سیاست بسیار مجدانه بنیاد بر استفاده فعال از فارغ التحصیلان توانمند در امر آموزش است که این امر با استفاده از حجت الاسلام میثم مقدادی و حجت الاسلام سیدمهدی موسوی و دیگر عزیزان در حال پیگیری است. |